
Ondernemers, onderwijs en overheid werken samen met innovatieve technieken.
Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 maart werken studenten, docenten en specialisten uit het bedrijfsleven samen in een bootcamp, georganiseerd door Knooppunt Techniek. In multidisciplinaire teams leren en experimenteren de deelnemers met innovatieve technieken, zoals holografie, virtual en augmented reality. Op basis van cases van drie opdrachtgevers, waaronder het Ministerie van Defensie, ontwikkelen de teams in vijf dagen een prototype.
Bij de Bootcamp Mixed Reality draait het om innovatie, samenwerking en kennisdeling. Vele bedrijven in de media technologie werken hieraan mee, net als de scholen ROC A12, CHE en Aeres. Het Ministerie van Defensie is een van de opdrachtgevers: “We willen ons graag extern door nieuwe ideeën en technieken laten voeden. Ideeën van buiten naar binnen halen om te kijken wat voor ons kansrijk is”.
De deelnemers van de bootcamp hebben verschillende achtergronden en werken samen onder begeleiding van professionals. Joop Hazeleger, directeur van netwerkorganisatie Knooppunt Techniek, is enthousiast over de 5-daagse bootcamp. “De kracht van deze werkvorm zit in de interactie. In de samenwerking met het (lokale) bedrijfsleven, overheid en onderwijs creëren we met elkaar een betere aansluiting tussen vraag en aanbod. De uitwisseling tussen studenten en professionals is heel waardevol. Dit stimuleert vakkennis en innovatiekracht”, aldus Hazeleger.
Presentaties, gastcolleges en inspiratiesessies gaan de teams klaarstomen voor hun opdracht; een prototype ontwikkelen dat bijdraagt aan de case van hun opdrachtgever. Hoe komt bijvoorbeeld de eettafel van de toekomst eruit te zien? Of hoe kan mixed reality ondersteunend zijn aan de verwerking van trauma’s? De diversiteit in de teams, intensieve samenwerking en live-cases zorgen voor vernieuwende oplossingen. Dat maakt elke bootcamp uniek, boeiend en heel leerzaam.
Bootcamp Mixed Reality wordt georganiseerd door Knooppunt Techniek in samenwerking met: Interknowlogy Europe, Aryzon, Open Up Technology, IDNTT, Ministerie van Defensie, Interface, Microsoft, The Virtual Dutch Men, Novitek, Michel van Osenbruggen, HSO Dynamics Software, Seecr, Warp Industries, Rabobank Vallei en Eem, ICT Campus, CoE NMT, Qing, BIT, Icr3ate, MakersLab, ROC A12, CHE en Aeres.