NIEUWS

Starters binnen de ICT en Tech

ICT Campus heeft drie opschalingsprojecten in het leven geroepen om in 2025 hét ICT-centrum voor Food, Health en Tech te worden. Klaas Mollema is de projectleider voor het deelproject ICT Campus Startup Valley.

Lees verder!

Opleiding E-coach afgerond

Nog 4 basisschoolleraren ronden de E-coach-opleiding af die de Christelijke Hogeschool Ede in 2018 in samenwerking met ICT Campus startte om het integreren van ICT in het onderwijs op basisscholen te stimuleren.

Lees verder!

HAN zoekt bedrijfsprojecten

Vierdejaars studenten van de opleiding Bedrijfskunde/ ICT van de HAN starten in september met de minor Digital Business & Innovation (DBI). Hiervoor is de HAN nog op zoek naar projecten op het snijvlak van business en IT. Er is nog ruimte voor 2 tot 4 projecten.

Lees verder!

Digital Hub Regio Foodvalley

ICT Campus heeft drie opschalingsprojecten in het leven geroepen om in 2025 hét ICT-centrum voor Food, Health en Tech te worden. Bart van de Beek is de projectleider voor het deelproject ‘Digital Hub Regio Foodvalley’.

Lees verder!

Basisscholieren mogen Veenendaal centrum verlichten

Patronen coderen met 800 lichtjes: doet jouw school mee? Veenendaalse basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 krijgen de kans om te leren coderen en zo een scherm van maar liefst 800 lichtjes in het centrum van Veenendaal van toffe lichtpatronen te voorzien.

Lees verder!

Accelerate! Programma

Een vervolg van het startersloket is het Accelerate! Programma. Hier zet je jouw idee om in een volwaardig businessplan. Ons doel? Jou verder helpen met het klaarstomen van jouw idee voor business!

Lees verder!

Disruptive regio Foodvalley 2.0 succes!

Donderdag 23 mei ’19 vond de tweede succesvolle editie van Disruptive Regio Foodvalley (DFV) plaats. Inspiratiesessies vonden plaats en contacten werden gelegd. Spreker Peter Ros gaf in zijn betoog handvatten om strategische keuzes voor de toekomst te kunnen maken.

Lees verder!

ICT Talent naar de Regio Foodvalley

ICT Campus heeft drie opschalingsprojecten in het leven geroepen om in 2025 hét ICT-centrum voor Food, Health en Tech te worden. Joop Hazeleger is de projectleider voor het deelproject ‘ICT Talent naar de Regio Foodvalley’. Joop Hazeleger wordt ondersteund door Herman Julsing.

Lees verder!

Startup Veenendaal

Wil jij een eigen (ICT-)zaak beginnen in de binnenstad van Veenendaal, maar krijg je de financiering niet rond of weet je überhaupt niet waar je moet beginnen? Startup Veenendaal kan je hier bij helpen!

Lees verder!

ICT Minor HU en Info Support

De Hogeschool Utrecht heeft in samenwerking met Info Support een ICT-minor ontwikkeld. De minor is gericht op de nieuwste technieken en tools en hun toepassingen in de praktijk.

Lees verder!

Startersloket

ICT Campus is hét platform voor startende ICT-ondernemingen. Wij hebben een groot netwerk van ervaren ICT-ondernemers die starters kunnen begeleiden en coachen op verschillende gebieden.

Lees verder!

Van boer naar bord

“Het idee kwam van individuele ondernemers uit de Foodvalley regio”, vertelt Wicha Benus van gebiedscoöperatie O-gen over de Korte Keten Hackaton van 15 en 16 maart. De Hackaton richt zich op het versterken van voedselsystemen in de regio Foodvalley. “Hoe krijg je gezond voedsel van producenten op het bord van de consument? Oftewel: van boer naar bord.” 

Lees verder!

Voedingsapp helpt kinderen gezond te eten

Veel programma’s om gezonde voeding onder kinderen te stimuleren zijn gericht op ouders. Bart Blesgraaf en Mariska Scheffer bedachten een app voor kinderen en ontvingen hiervoor een subsidie vanuit ICT Campus.

Lees verder!

Monitoring en het omgevingsbeleid

Regina Jansen van gemeente Ede en Arjan Bossenbroek van gemeente Barneveld hebben Sharing Innovation bezocht met twee pilots rondom de monitoring van stalsystemen en het omgevingsbeleid.

Lees verder!

ICT onmisbaar bij innovaties Foodvalley

Ontwikkelingen in de agrosector gaan razend snel. Samenwerken versnelt innovaties. En ICT is onmisbaar. Dat bleek half oktober tijdens de Taste of IT perstour langs vijf bedrijven in de regio Foodvalley.

Lees verder!

Bodemanalyse op basis van sensortechnologie

AgroCares, winnaar van een Taste of IT-award, biedt een innovatieve oplossing waarbij IT en de agrofoodsector samenkomen. In deze video vertelt Angelique van Helvoort meer over de AgroCares-technologie die nutriënten in grond en veevoer meet.

Lees verder!

Moba en het ei

Geerten Doornenbal heeft namens Moba Sharing Innovation bezocht met een vraagstuk rondom de machines en informatie rondom de productie van eieren.

Lees verder!

Zoektocht naar contacten

Wicha Benus, innovatiemakelaar bij O-gen, is voor de Hackaton Korte Ketens op zoek naar challengers, sponsoren, datadonoren en civic hackers.

Lees verder!

5G en de invloed op de zakelijke omgeving

Anton Heintjes, student bedrijfskunde aan de Christelijke Hogeschool Ede, is samen met andere studenten bezig met het maken van een propositie om de Foodvalley een proefgebied te laten worden voor een 5G-netwerk.

Lees verder!

GROW-IT: een half jaar later

Scholingsproject GROW-IT vormt de link tussen werkzoekende en werkgever. Ondertussen is GROW-IT een half jaar bezig. Hoe gaat het nu met het project en de mensen die sinds 1 juni zijn geplaatst bij een bedrijf?

Lees verder!

FabLab viert vriendschappen

Het FabLab zou het FabLab niet zijn zonder haar vrienden en vriendschappen mogen gevierd worden! Op dinsdag 2 oktober vond dan ook het kick-off event ‘Vrienden van het FabLab’ plaats.

Lees verder!

Training: Cold Calling

Pas gestarte, jonge softwarebedrijven hebben meestal (nog) geen netwerk van relaties of de beschikking over een team van accountmanagers of verkopers. De mogelijkheden voor direct marketingcampagnes zijn ook nog beperkt.

Lees verder!

Training: Verkoop aan OEM’s

De verkoop van het softwareproduct of de producten kan voor (door-)startende en groeiende ICT-bedrijven direct een forse omzet opleveren. Echter, het kan ook remmend werken op de verovering van een eigen marktaandeel.

Lees verder!

ICT Growth Acceleration Program

In het ICT Growth Acceleration Program wordt je getraind door ervaren trainers en ondernemers in bijvoorbeeld het efficiënter verkopen van ICT-producten en diensten of het verzorgen van presentaties.

Lees verder!

Veenendaal, dé ICT-Hotspot

Binnen de Foodvalley regio profileert Veenendaal zich als hét ICT Centrum voor Food, Health en Tech. Met ruim 200 bedrijven en bijna 2.800 arbeidsplaatsen kent Veenendaal de meeste ICT- arbeidsplaatsen in de regio.

Lees verder!

FancIT: winnaar tijdens de ICT-awards FoodValley

Een bijzonder ICT-bedrijf. Dat kun je gerust zeggen over FancIT. Tijdens de eerste ICT-awards Foodvalley in Veenendaal wonnen ze de award in de categorie Most Excellent System & Service Management. Een mooie waardering voor deze organisatie. Want ze pakken het allemaal nét even anders aan.

Lees verder!

Programmeren op de Engelenburgschool

ICT Campus ziet graag de volgende generatie opgroeien met een volwaardige set vaardigheden op het gebied van ICT. Om dit te stimuleren is er een E-coach cursus aan de Christelijke Hogeschool Ede het leven in geroepen voor leerkrachten van het basisonderwijs. Erik van den Heuvel, leerkracht en ICT-coördinator op de Engelenburgschool te Veenendaal, is één van de cursisten die het programma succesvol heeft doorlopen.

Lees verder!

Ideaal startersklimaat in Veenendaal en omgeving

Via het startersloket worden jonge ICT-ondernemers ondersteund in het starten van een bedrijf en daarnaast gestimuleerd te versnellen. ICT Campus wil hiermee snellere groei realiseren van starters en jonge innovatieve bedrijven in Veenendaal en omgeving.

Lees verder!

ICT-integratie in het basisonderwijs

Gemeente Veenendaal heeft in het kader van de ontwikkeling van 21-eeuwse vaardigheden bij jonge kinderen geld beschikbaar gesteld om samen met de basisscholen het ICT-onderwijs een grote impuls te geven. Na succesvolle afronding van diverse modules van de E-coach 21th century skills, aan de Christelijke Hogeschool Ede, ontvingen maar liefst vijfentwintig leerkrachten en ICT-coördinatoren van scholen in Veenendaal hun certificaat.

Lees verder!

Meer werkgelegenheid op campussen

Goed nieuws; campussen waar bedrijven nauw samenwerken met kennisinstituten zijn goed voor de plaatselijke werkgelegenheid. Het aantal banen op dit soort kennisparken stijgt harder dan gemiddeld in de gemeente waar ze voorkomen, blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Lees verder!

Lancering campagne Taste of IT & ICT Awards 2018

Meer dan 100 IT-bedrijven, acht gemeenten, universiteit en vele onderwijsinstellingen in de FoodValley regio werken in het ICT Campus Programma samen aan een bijzondere missie: de cross-over tussen IT en de agrofoodsector versterken. Om meer bekendheid voor deze missie te realiseren, gaan zij dit doen onder de noemer ‘Taste of IT’. Dit werd bekendgemaakt tijdens de uitreikingen van de FoodValley ICT Awards 2018.

Lees verder!

FoodValley ICT Awards 2018

De meest onderscheidende, bijzondere, innovatie ICT bedrijven van regio FoodValley zullen voor het eerst in de geschiedenis strijden om een ICT Award in diverse categorieën tijdens de FoodValley ICT Awards op maandag 28 mei!

Lees verder!

Tuinbouw in Californië

Joop de Jong, directeur van Mprise en Mprise Agriware, bracht eind maart een aantal dagen door in Californië om kennis uit te wisselen en problemen in de tuinbouwsector aan te pakken. Innovatiemogelijkheden onderzoeken is het doel.   Voedselexport “De VS is koploper wat betreft voedselexport. En Nederland? Die staat er vlak achter op nummer 2.…

Lees verder!

Bigday Regio Foodvalley

150 professionals en honderden mbo-studenten van ROC A12 Technova en Aeres MBO ontmoeten elkaar tijdens Bigday in regio FoodValley op woensdag 18 april.

Lees verder!

Boomerweb in Veenendaal maakt naam binnen eHealth

Na het winnen van de KNMP Innovatieprijs 2017 was het duidelijk: het in Veenendaal gevestigde Boomerweb heeft naam gemaakt binnen de wereld van eHealth-toepassingen. En wel met hun efficiënte, veilige en gebruiksvriendelijke zorg-apps zoals de Medicatie Controle App.

Lees verder!

AgroCares wint ICT Start up Company & Projects

Het verschil maken in de wereldwijde landbouw en dat met ICT. Hoeveel bedrijven doen dit? AgroCares won voor haar baanbrekende producten een prachtige award tijdens de ICT-awards FoodValley in Veenendaal. Als bedrijf heeft AgroCares namelijk al veel betekend voor boeren over de hele wereld.

Lees verder!

Bootcamp Optical Learning

Studenten en docenten van ICT en Bouwkunde van ROC A12 en van de marketingopleiding van de CHE hebben met medewerkers van bedrijven werkzaam met Holografie samengewerkt in een bootcamp.

Lees verder!

Mijlpaal ICT Campus programma in beeld

We gaan door naar de 2e fase! Samen met ondernemers, overheid en onderwijs gaan we het ICT Campusprogramma verder uitbouwen, zodat Veenendaal en omgeving in 2025 hét landelijk ICT-centrum voor Food, Health en Tech vormt.

Lees verder!

Het succes van Flitsmeister in Veenendaal

Flitsmeister is bij veel mensen bekend, of het nu is van de verkeersinformatie op radiostations of van de app die waarschuwt voor flitspalen. Dat dit succesvolle bedrijf in Veenendaal is gevestigd, is minder bekend.

Lees verder!

ICT Campus neemt intrek in Vonk360

De activiteiten van ICT Campus groeien zo snel dat zij ruimte nodig heeft om aan de vraag te voldoen. Daarom zullen zij binnenkort hun intrek nemen in een innovatieve building in Veenendaal: Vonk360.

Lees verder!

Gloednieuw datacenter in FoodValley regio

Woensdag 22 maart is het plan gepresenteerd voor de bouw van DC Valley: een state-of-the-art datacenter op de grens tussen Ede en Veenendaal, dat bovendien op duurzame wijze de omliggende bedrijven verwarmt. 

Lees verder!

ict campus verbindt

ICT Campus verbindt

Gemeente Veenendaal is actief om zich te profileren als hét landelijke ICT-centrum voor Food, Health en Tech binnen Regio FoodValley.

Lees verder!

realisatie ict campus

Nieuwe stap in realisatie ICT Campus

Gemeente Veenendaal neemt samen met kennisinstellingen en het bedrijfsleven het initiatief voor een ICT-campus. Met de ICT-campus wil de gemeente de groei en vernieuwing van de ICT-sector bevorderen.

Lees verder!

Ideaal startersklimaat in Veenendaal en omgeving

Via het startersloket worden jonge ICT-ondernemers ondersteund in het starten van een bedrijf en daarnaast gestimuleerd te versnellen. ICT Campus wil hiermee snellere groei realiseren van starters en jonge innovatieve bedrijven in Veenendaal en omgeving.

Lees verder!