SUCCESVERHALEN

De praktijk bewijst de kracht van ICT Campus

Case Boomerweb

Na het winnen van de KNMP Innovatieprijs 2017 was het duidelijk: het in Veenendaal gevestigde Boomerweb heeft naam gemaakt binnen de wereld van e-health toepassingen. Algemeen directeur Willem Hendrik Gispen vertelt over het succes van Boomerweb.

Programmeren op de Engelenburgschool

ICT Campus ziet graag de volgende generatie opgroeien met een volwaardige set vaardigheden op het gebied van ICT. Om dit te stimuleren is er een E-coach cursus aan de Christelijke Hogeschool Ede het leven in geroepen voor leerkrachten van het basisonderwijs. Erik van den Heuvel, leerkracht en ICT-coördinator op de Engelenburgschool te Veenendaal, is één…

Flitsmeister

Case Flitsmeister

Flitsmeister is tegenwoordig bij veel mensen bekend, ofwel van de verkeersinformatie op alle commerciële radiostations, ofwel van de app die je onder andere waarschuwt voor flitspalen.

Case Mprise

Case MPrise Agriware

Studenten worden vaak aangenomen bij bedrijven om stage te lopen. Financieel voordelig voor het bedrijf, maar de studenten gaan hier financieel niet op vooruit. Mprise Indigo en de Christelijke Hogeschool Ede pakken dit anders aan.

Wur

Case WUR en VitalHealth

ICT Campus heeft veel ambities binnen de regio FoodValley, waarvan een belangrijke ambitie die van een innovatief ICT-klimaat met crossovers binnen Food, Health en Tech is. Het projectidee van Wageningen University & Research en VitalHealth Solutions is een perfect voorbeeld van zo’n innovatief crossover-project.

Case Vitalhealth Software

Een fijne stageplek vinden om je afstudeeropdracht af te ronden is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig kwam student Boudewijn Boon al snel terecht bij VitalHealth Software. Samen met Mathijs Wallenburg, recruiter bij VitalHealth, vertelt hij over zijn maanden van student in de autobranche naar applicatieontwikkelaar bij een ICT-bedrijf.

techtron sanorice

Case Sanorice en Techtron

Dat ICT-campus voor alle ondernemers interessant is, wel of niet actief in ICT, blijkt uit de samenwerking tussen SanoRice en TechTron. De twee Veenendaalse bedrijven noemen het zelf een partnership om een boek over te schrijven. Het begon al in 1987 toen de oprichter van SanoRice aan TechTron vroeg: ‘kun jij mij helpen bij het maken van rijstwafels?’ Tegenwoordig mag de vraagsteller zich wereldwijd marktleider noemen.

case ict-lab

Case ICT lab

Studenten leren het snelst in een praktijkomgeving. Echte opdrachten, professionele feedback en harde deadlines: dat krijgen studenten mee tijdens hun eerste stage. Mirjam Bosch, directeur van Het Perron, is voor het vergroten van de praktijkervaring van studenten. Niet door meer stages, maar door korte projecten bij opdrachtgevers uit het bedrijfsleven.