ICT CAMPUS SUCCESVERHALEN

De praktijk bewijst de kracht van ICT Campus

Coding Lights: ICT-integratie in het basisonderwijs

Vandaag ontvingen 22 basisschoolleraren een codeercertificaat en zij trapten hiermee het ICT Campus-project Coding Lights af. Hierin gaan maar liefst 450 groep 7 en 8 basisscholieren van 9 basisscholen in Veenendaal spelenderwijs aan de slag met coderen. Gemeente Veenendaal hecht belang aan de integratie van ICT in het basisonderwijs, zodat kinderen al van jongs af…

Slimme ICT helpt Appeltje-Eitje met snellere groei

Eén van de pijlers van ICT Campus is het stimuleren en versnellen van innovaties op de kruising van ICT en agrofood. Appeltje-Eitje is zo’n innovatief bedrijf. Op zaterdag 14 maart openden zij hun vierde vestiging, in Veenendaal. Mede dankzij de samenwerking met ICT Campus konden Gertjan van Dam en Sven Wiggelo, de oprichters van Appeltje-Eitje,…

Programmeren op de Engelenburgschool

ICT Campus ziet graag de volgende generatie opgroeien met een volwaardige set vaardigheden op het gebied van ICT. Om dit te stimuleren is er een E-coach cursus aan de Christelijke Hogeschool Ede in het leven geroepen voor leerkrachten van het basisonderwijs. Erik van den Heuvel, leerkracht en ICT-coördinator op de Engelenburgschool te Veenendaal, is één…

Case Mprise

MPrise Agriware & CHE werken samen

Studenten worden vaak aangenomen bij bedrijven om stage te lopen. Financieel voordelig voor het bedrijf, maar de studenten gaan hier financieel niet op vooruit. Mprise Indigo en de Christelijke Hogeschool Ede pakken dit anders aan.

Wur

WUR en VitalHealth bundelen krachten

ICT Campus heeft veel ambities binnen de regio FoodValley, waarvan een belangrijke ambitie die van een innovatief ICT-klimaat met crossovers binnen Food, Health en Tech is. Het projectidee van Wageningen University & Research en VitalHealth Solutions is een perfect voorbeeld van zo’n innovatief crossover-project.

techtron sanorice

IT voor productie rijstwafels

Dat ICT-campus voor alle ondernemers interessant is, wel of niet actief in ICT, blijkt uit de samenwerking tussen SanoRice en TechTron. De twee Veenendaalse bedrijven noemen het zelf een partnership om een boek over te schrijven. Het begon al in 1987 toen de oprichter van SanoRice aan TechTron vroeg: ‘kun jij mij helpen bij het maken van rijstwafels?’ Tegenwoordig mag de vraagsteller zich wereldwijd marktleider noemen.

case ict-lab

ICTLAB4Foodvalley

Studenten leren het snelst in een praktijkomgeving. Echte opdrachten, professionele feedback en harde deadlines: dat krijgen studenten mee tijdens hun eerste stage. Mirjam Bosch, directeur van Het Perron, is voor het vergroten van de praktijkervaring van studenten. Niet door meer stages, maar door korte projecten bij opdrachtgevers uit het bedrijfsleven.

INSPIRERENDE VERHALEN UIT DE REGIO

Regio Foodvalley innoveert en inspireert

Gemeente Veenendaal omarmt AI chatbot

Door een aanhoudende stroom aan vragen van burgers en lokale ondernemers neemt gemeente Veenendaal een toekomstgerichte stap met de inzet van een AI chatbot. Inge Lucas (gemeente Veenendaal) vertelt over haar ervaringen met de inzet van een chatbot binnen de organisatie. Ze bespreekt het implementatieproces en de resultaten van de digitale assistent binnen de gemeente.

Eaglesensing laat er geen gras over groeien en wint bij ICT-Awards

EagleSensing heeft tijdens de eerste ICT-awards FoodValley de eerste prijs in de wacht gesleept in de categorie Most Distinguished Cross over Food, Health & ICT. En dat is niet onterecht: het bedrijf gebruikt een innovatief concept om foto’s te analyseren. Die analyses kunnen zorgen voor de oplossing van enkele belangrijke problemen.

Moba en het ei

Geerten Doornenbal heeft namens Moba Sharing Innovation bezocht met een vraagstuk rondom de machines en informatie rondom de productie van eieren.

Bodemanalyse op basis van sensortechnologie

AgroCares, winnaar van een Taste of IT-award, biedt een innovatieve oplossing waarbij IT en de agrofoodsector samenkomen. In deze video vertelt Angelique van Helvoort meer over de AgroCares-technologie die nutriënten in grond en veevoer meet.

Van stagiair naar vaste werknemer bij Vitalhealth Software

Een fijne stageplek vinden om je afstudeeropdracht af te ronden is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig kwam student Boudewijn Boon al snel terecht bij VitalHealth Software. Samen met Mathijs Wallenburg, recruiter bij VitalHealth, vertelt hij over zijn maanden van student in de autobranche naar applicatieontwikkelaar bij een ICT-bedrijf.