Na het winnen van de KNMP Innovatieprijs 2017 was het duidelijk: het in Veenendaal gevestigde Boomerweb heeft naam gemaakt binnen de wereld van e-health toepassingen. Algemeen directeur Willem Hendrik Gispen vertelt over het succes van Boomerweb.

Verhuizing

“Acht jaar geleden zijn we gestart”, vertelt Gispen, “Toen hadden we ons kantoor in Ede. We groeiden snel en hadden behoefte aan een grotere kantoorruimte. Ons oog viel op Veenendaal dankzij de ideale locatie: het is dichtbij de snelweg en de randstad, waardoor je snel in een grotere stad bent, maar tegelijkertijd heb je de ruimte om jezelf zo neer te zetten zoals je wil. Hier heb je de mogelijkheid om te groeien zonder de concurrentie van talloze andere bedrijven; iets waar wij goed gebruik van hebben gemaakt. Wij zijn ondertussen een bekende naam binnen de zorgsector geworden”.

Medicatiecontrole app

Een bekende naam wordt je uiteraard niet zomaar. “We zijn ooit begonnen met beeldbellen. Vanuit daar hebben we het beeldbellen toegepast binnen de zorg om controles uit te voeren op het toedienen van medicatie. Boomerweb is begonnen uit puur enthousiasme voor het ondernemen. Daarna hebben we gekeken waar vraag naar was. Op basis hiervan hebben we uiteindelijk een medicatiecontrole applicatie ontwikkeld”.

Digitaal dossier

De 1.0 versie van de app is ondertussen geoptimaliseerd naar een totaalpakket, zo vertelt Gispen. “Er zijn steeds meer ouderen die zorg nodig hebben. De app is heel intuïtief en overzichtelijk om het deze doelgroep zo makkelijk mogelijk te maken. Stap voor stap maken ook zij de overstap van papier naar digitaal. Door één digitaal dossier te creëren voor elke spil en elk systeem binnen de zorg middels onze app wordt de zorg uiteindelijk beter, efficiënter en betaalbaarder”.

Balans

Betere en efficiëntere zorg is het doel van Boomerweb. Dit lijkt goed te lukken met behulp van hun app: “Binnen de app kunnen wij onze kennis van zorg en data-intelligentie samenvoegen. Er zijn nieuwe waarden en inzichten te ontlenen aan de data van een klant. Zo kan er sneller een vraag gesteld worden door bijvoorbeeld een huisarts. Dit is een stuk makkelijker dan ergens een oude doos met informatie te gaan zoeken. De uitdaging voor ons ligt bij de balans tussen privacy en gemak: de klant wil niet te veel wachtwoorden hoeven gebruiken, maar er moet toch veilig omgegaan worden met de gevoelige data”.

Ambities

Met meer dan 500 klanten en een groeiend “ecosysteem” van onder andere huisartsen, apothekers en specialisten wil Boomerweb graag de stap naar het buitenland zetten. “In België zijn we alvast binnen!”, aldus Gispen. “Maar daar willen we het natuurlijk niet bij laten. Ook willen we kijken naar de mogelijkheden rondom het ontwikkelen van de app rondom mantelzorgers. Zo kan iemand heel gemakkelijk controleren of zijn moeder haar medicatie wel heeft ingenomen. De app kan tegelijkertijd ook therapietrouw verhogen. Als iemand zijn medicijnen op het zelfde tijdstip en op dezelfde tijd inneemt kan dit uiteraard ook iemands gezondheid verhogen en kosten besparen. Op dit moment zijn we ook aan het kijken of we trainingen kunnen geven binnen een e-learning omgeving. Nog genoeg op de planning dus!”.

Andere succesverhalen