Flitsmeister is tegenwoordig bij veel mensen bekend, ofwel van de verkeersinformatie op alle commerciële radiostations, ofwel van de app die je onder andere waarschuwt voor flitsers. Dat dit succesvolle bedrijf uit Veenendaal komt en de prijs voor Jonge Onderneming 2016 heeft gewonnen op het Business Event Veenendaal is vaak nog onbekend.

App ontwikkelen

Flitsmeister is in 2009 ontstaan in de avonduren en weekenden. Founder Sjoerd Perfors legde voor zijn dagelijkse reis van huis naar werk en terug aardig wat kilometers af. Voor eigen gebruik maakte hij een soort primitieve Flitsmeister; eentje die hem zou ondersteunen bij zijn autoreis. Toen het later mogelijk werd zelf apps te ontwikkelen hebben goede vriend Rick Waalders en hij de primitieve versie voor eigen gebruik verder ontwikkeld tot openbare app. Met een achtergrond in informatica was dit geen probleem voor de heren.

Succes

De Flitsmeister app is in 2010 door Perfors en Waalders gelanceerd en groot geworden dankzij mond-tot-mond-reclame. Hoewel het aantal gebruikers bleef stijgen, kwam het echte succes vooral toen de app gratis toegankelijk werd. “Ineens downloadde iedereen Flitsmeister, geweldig!”, aldus Perfors.

Team

Ondertussen is het bedrijf met bijna 1,3 miljoen gebruikers per maand niet meer te onderhouden door enkel de twee vrienden: sinds de komst van Jorn de Vries in 2012 voor het commerciële vlak wordt Flitsmeister gerund door 3 man en zorgen 13 fulltime werknemers op het kantoor in Veenendaal er onder andere voor dat de app goed werkt op mobiele telefoons en dat er naast het aangeven van flitsers ook files worden getoond door heel Europa.

Verkeersveiligheid

Ook worden ambulances getoond in Flitsmeister. Dit is precies de kant die Perfors op wil: het vergroten van de verkeersveiligheid wordt steeds meer een werkelijkheid nu er ook projecten tussen Flitsmeister en de overheid worden gestart. “Denk bijvoorbeeld aan het weergeven van meldingen van matrixborden op de app of een melding over hoe lang een stoplicht op groen blijft staan. Minder ongelukken en minder files: dat is het doel”.

Tevreden in Veenendaal

Naast de vaste werknemers neemt Flitsmeister ook elk half jaar stagiaires informatica aan van de HAN of ROCA12. “Lekker in de regio, zo hoeven ze niet ver te reizen”, aldus Perfors. “Dit geldt trouwens ook voor ons vaste personeel, elke werknemer komt weer ergens anders vandaan. Veenendaal ligt centraal en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, erg handig. Ook hebben we hier nog ruimte om uit te breiden: je weet maar nooit!”.

Meer weten? Bezoek www.flitsmeister.nl

Andere succesverhalen