Een fijne stageplek vinden om je afstudeeropdracht af te ronden is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig kwam student Boudewijn Boon al snel terecht bij VitalHealth Software. Samen met Mathijs Wallenburg, recruiter bij VitalHealth, vertelt hij over zijn maanden van student in de autobranche naar applicatieontwikkelaar bij een ICT-bedrijf.

Vaardigheden ontwikkelen

“Programmeren en computergebruik was maar een klein deel van mijn opleiding. Wat mij betreft had dat wel meer mogen zijn; tegenwoordig ontkom je er niet meer aan. Gelukkig was dit geen probleem: ik heb altijd al interesse in ICT gehad”, vertelt Boudewijn. Hij kwam in contact met VitalHealth Software om daar zijn afstudeeropdracht te voltooien. Op de marketingafdeling van het bedrijf uit Ede mocht Boudewijn zijn ICT-vaardigheden verder ontwikkelen. “Heel fijn, want mijn werkzaamheden zijn niet volledig technisch, iets wat ikzelf ook niet zou willen. Ik ben wel ontwikkelaar, maar hoef niet de hele dag code te schrijven. Ik ontwikkel op een platform waar ik via een relatief gemakkelijk te doorgronden programma applicaties kan bouwen. Een baan als applicatieontwikkelaar is daardoor voor mij heel interessant, ik leer iedere dag bij”.

Flexibiliteit

Hoewel zijn opleiding in eerste instantie niet ICT-gericht was, bleek dit geen enkel probleem te zijn voor VitalHealth. “De cultuur bij ons is heel open en flexibel”, aldus Mathijs. “Niemand staat ver van je af en iedereen heeft zijn eigen kracht. Daar zijn we erg trots op. Boudewijn toonde genoeg interesse en leergierigheid om zich staande te houden in onze ICT-omgeving”. Hier voegt Boudewijn aan toe dat deze open cultuur één van de redenen was dat hij besloten heeft in loondienst verder te gaan bij VitalHealth. “Iedereen hier houdt zich bezig met een ander onderwerp waardoor er veel kennis binnen het bedrijf is. Ik kan zoveel leren van collega’s”.

Kennis

Mathijs beseft zich ook hoeveel kennis er in het bedrijf zit. Precies om deze reden zou Mathijs graag regelmatige bijeenkomsten georganiseerd zien waarbij de werknemers elkaar voorlichten over nieuwe technieken. “Zo kunnen we gezellig bijpraten én blijven we allemaal up-to-date”.

Laagdrempelig

Het verhaal van Boudewijn bij VitalHealth leert ons dat werken bij een ICT-bedrijf helemaal niet zo onbereikbaar hoeft te zijn als men vaak denkt. “Vaak horen wij van geïnteresseerden dat ze zich laten afschrikken door de titel van een vacature. Een titel zoals ‘applicatieontwikkelaar’ kan heel anders klinken dan dat het in de praktijk is. Het is vaak een stuk toegankelijker dan men denkt. Het is belangrijk om te beseffen dat het ontwikkelen van software meer inhoudt dan het typische beeld van ontwikkelaars die alleen maar bezig zijn met nullen en enen”, vertelt Mathijs.

Betrokkenheid met studenten

Om meer studenten zoals Boudewijn aan te trekken, werkt VitalHealth veel samen met de Christelijke Hogeschool Ede. Op dit moment bouwt VitalHealth samen met de CHE aan een nieuwe ICT-opleiding. Ook organiseren zij gastcolleges om studenten te enthousiasmeren voor een baan in de ICT. Zodra een stageplek vrijkomt voor hun kantoor in Ede of Eindhoven wordt dit direct bekendgemaakt bij hogescholen en universiteiten in de regio. Zo zijn er in september zes nieuwe stagiaires begonnen bij VitalHealth, onder wie twee van de HAN, iets waar Mathijs zeer enthousiast over is. “Wij als bedrijf kunnen veel leren van studenten zoals Boudewijn, en andersom werkt het natuurlijk ook. Een win-win situatie dus!”.

Andere succesverhalen