EagleSensing heeft tijdens de eerste ICT-awards FoodValley de eerste prijs in de wacht gesleept in de categorie Most Distinguished Cross over Food, Health & ICT. En dat is niet onterecht: het bedrijf gebruikt een innovatief concept om foto’s te analyseren. Die analyses kunnen zorgen voor de oplossing van enkele belangrijke problemen.

Het analyseren van foto’s

Het bedrijf past een bijzondere techniek toe om allerlei organisaties, boeren en bedrijven te helpen. Jaap van der Sluis van EagleSensing legt uit: “Er zijn enorm veel bedrijven die foto’s maken en de vraag is: wat doe je met die foto’s? Wij analyseren ze. We zien dan alles wat ‘fout’ is, bijvoorbeeld een fout boompje, die kleiner is dan de rest. Zo kunnen we op een hele snelle manier reageren op die fout.

Cross-sectoraal letterlijk over de grenzen heen

Een sector waarin zij dus veel werken, is de agrarische, met grote en kleine boerenbedrijven. Daarnaast werkt EagleSensing voor bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij. Zo kunnen ze precies zien hoeveel ramen er na een storm kapot zijn in een kas. En dat concept slaat aan. Over de hele wereld is vraag naar dergelijke techniek. EagleSensing is dan ook druk bezig met uitbreiden naar andere werelddelen. Op dit moment zitten ze al in Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Een echt internationaal, groeiend bedrijf, dat veel kan betekenen voor meer voedselzekerheid. Want een betere oogst zonder foute gewassen, betekent meer voedsel voor de groeiende wereldbevolking.

FoodValley als startpunt

Van der Sluis is te spreken over de Universiteit van Wageningen (WUR) en de FoodValley. Hij vertelt: “Het initiatief dat nu gebeurt is waanzinnig. De lokale investeerders, lokale mensen die komen werken: er zit zoveel talent in de omgeving van de universiteit. Het is een kwestie van publiciteit om te laten zien wat er in de regio gebeurt.” Volgens hem kunnen de afgelopen ICT-awards hier een grote rol in spelen en investeerders aantrekken. Hij besluit daarbij dat het een prachtig evenement is, dat zeker vaker georganiseerd moet worden.

Andere succesverhalen