Geerten Doornenbal heeft namens Moba Sharing Innovation bezocht met een vraagstuk rondom de machines en informatie rondom de productie van eieren.

Tijdens de drukbezochte vijfde editie op 11 oktober kwamen zo’n tachtig onderzoekers, studenten en vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven bij elkaar om tot nieuwe innovatieve ideeën en samenwerkingen te komen in de (agro)foodsector. In deze blogserie vertellen we je meer over de diverse ideeën en vraagstukken en hoe Sharing Innovation ze verder heeft geholpen.

Het vraagstuk van Doornenbal was een zeer originele. “De machines van Moba verzamelen een heleboel informatie over een ei. Voor de hand liggende informatie is bijvoorbeeld het gewicht, de kleur en de omvang. Nu vroegen wij ons af: wat kunnen we allemaal met deze informatie? Hierbij wilden wij ook netwerken om te kijken of we koppelingen zouden kunnen maken met andere bedrijven die ook informatie over of rond het ei hebben”.

Na het bespreken van de vraag met andere bezoekers van Sharing Innovation, zijn zij een stuk verder gekomen. “Er zijn veel mogelijkheden in de aanloop naar de “productie” van het ei. Denk bijvoorbeeld aan de voerbedrijven, de kippenbroederijen en de grootmoederbedrijven die de broedeieren aanleveren”, vertelt Doornenbal. “Ook zijn er contacten gelegd met mensen die ons kunnen helpen bij specifieke onderdelen van de uitdaging van dit vraagstuk”.

Moba houdt zich momenteel bezig met het ontwikkelen van producten rondom het vraagstuk. Samen met de nieuwe contacten gaan zij verder met de informatie rondom het ei.

Benieuwd naar de ervaringen en ideeën van andere bezoekers? Houd de blogs en social media in de gaten voor de rest van deze reeks over Sharing Innovation.

Benieuwd naar de ervaringen en ideeën van Manfred van der Voort van ICR3ATE? Klik hier!
Voor 5G en de invloed op de zakelijke omgeving van CHE, klik hier.
Voor de zoektocht van Wicha Benus van O-gen, klik hier.

Andere succesverhalen