Veel nieuwe innovatieve ideeën, samenwerkingen en slimme crossovers tussen IT en de (agro)foodsector tot stand gekomen bij Sharing Innovation.

Tijdens de drukbezochte vijfde editie van Sharing Innovation op 11 oktober kwamen zo’n tachtig onderzoekers, studenten en vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven bij elkaar om tot nieuwe innovatieve ideeën en samenwerkingen te komen in de (agro)foodsector.

Er werden diverse vraagstukken gepitcht rondom het thema ‘een gezonde leefomgeving voor mens en dier’ waar IT-innovaties en hightech ontwikkelingen de oplossing voor kunnen bieden. Onder andere Gemeente Barneveld, WUR, Moba en Mprise pitchten ideeën en vraagstukken. Van de vraag of big data dé oplossing is voor het monitoren van activiteiten in leegstaande stallen in het buitengebied tot welke data er allemaal uit eieren te halen is en wat de mogelijkheden van een smart vision camera zijn. De crossover-ideeën met potentie krijgen een plek binnen ICT Campus voor verdere uitwerking.

Sharing Innovation, een initiatief van ICT Campus regio Foodvalley en haar partners WUR, ICT Valley en de gemeente Veenendaal, bracht de verschillende partijen bij elkaar om crossover-innovaties tussen IT en de (agro)food te stimuleren om zo dé oplossing te bieden voor mondiale vraagstukken van de agrofoodsector.

Nieuwsgierig geworden? Wij volgen de crossover-ideeën op de voet, dus houd onze website in de gaten voor meer nieuws hierover.

Andere succesverhalen